Visiolab

jongen met virtual reality bril

Kan een virtualrealitybril gebruikt worden tijdens een leestraining? Kunnen bluetoothbakens worden ingezet als routebegeleiding? Kan het spel Pokémon Go gespeeld worden door blinde kinderen? Kun je een telepresencerobot gebruiken voor zorg op afstand? Er wordt ontzettend veel ontwikkeld op het gebied van technologie. Dan is het logisch dat cliënten en professionals graag snel antwoorden krijgen op actuele vragen over de toepasbaarheid van technologie of producten voor slechtziende en blinde mensen.

Tot voor kort ontbrak het binnen Koninklijke Visio aan een goede en snelle manier om ontwikkelingen rondom technologie te testen en te onderzoeken op bruikbaarheid en inzet voor de Visiodoelgroepen. Het VisioLab is geen fysiek lab. De onderzoeken vinden plaats op verschillende locaties in het land. In 2018 was er een stijgende lijn in het aantal onderzoeksaanvragen. Ditmaal kwamen er niet alleen aanvragen vanuit de organisatie, maar ook hebben drie cliënten onderzoeksvoorstellen ingediend en uitgevoerd. Het ging om de Apple HomePod speaker, de slimme thermostaten (tado, nest en netatmo) en sportsmartwatches. Stichting Novum heeft het VisioLab in de projectfase financieel ondersteund.

Om voortzetting van het VisioLab na de projectfase mogelijk te maken, ligt in 2019 de focus op het waarborgen van de continuïteit.

Programma: Toegang tot de wereld

jongen met virtual reality bril

Visiolab

Kan een virtualrealitybril gebruikt worden tijdens een leestraining? Kunnen bluetoothbakens worden ingezet

Lees meer »
Skip to content